21. elokuuta 2017

Junasukkien ohje

https://www.taitoep.net/muut/junasukka-ohje

Juna-sukka koskettaa ja sen tarina on koskettanut monia. Sukkia syntynyt jo useita tuhansia pareja. Ohje on nettisivuiltamme linkitetty lukemattomien blogien sivuille. Käsillä tehdyillä tuotteilla voi todella viestittää välittämistä. 

Toivomme, että tällä ohjeella neulotut sukat lämmittävät mahdillisimman monia pieniä jalkoja jatkossakin! 

OHJE

Tarvitaan kerä Alpaca-lankaa tai vastaavaa ja sukkapuikot kokoa 2½. 

Luo 10 s jokaiselle puikolle ja neulo 12 krs 2 o, 2 n joustinta. 
*Neulo 4 krs nurin, 4 krs oikein, 4 krs nurin ja 12 krs 2 x 2 joustinta.*. Toista *-*.
Neulo kantalappu puikoilla 1 ja 4, yht.12 krs. Nosta aina ensimmäinen s neulomatta.
Jaa silmukat kolmeen osaan niin, että keskellä on 6 s ja reunoilla 7 s ja tee kantapohjan kavennukset. Neulo ensin reunan 7 s oikein ja sen jälkeen keskiosasta 5 s, nosta 1 s neulomatta, neulo 1 s o reunaryhmän silmukoista ja vedä nostettu s neulotun yli.

Käännä työ. Nosta 1.s nurin neulomatta ja neulo keskiosan 4 s ja viimeinen s seuraavan reunaryhmän silmukan kanssa nurin yhteen.

Käännä työ ja jatka neuloen edestakaisin keskimmäisillä silmukoilla kaventaen reunasilmukat pois. Jatka poimimalla kantalapun sivuista 7 lisäsilmukkaa ja neulo terän suora osuus: *4 krs puikkojen 2 ja 3 silmukat nurin (jalkaterän päälle) ja loput oikein, 4 krs kaikki silmukat oikein. *Toista vielä *-* 2 kertaa. Neulo vielä 4 krs yläpuolen s:t nurin ja alapuolen oikein. Tee sukan kärkeen nauhakavennus: ensimmäisen ja kolmannen puikon lopussa kolmanneksi ja toiseksi viimeiset s:t oikein yhteen ja toisen ja neljännen puikon alussa toinen ja kolmas s. kavennus ylivetäen. Kun jäljellä on 4 s, katkaise lanka ja pujota se 2 kertaa s:n läpi. Päättele langat ja höyrytä sukat kevyesti.