6. heinäkuuta 2018

Kesä käsillä

Siis APUA kuinka IHANIA töitä meidän aikuiset Kesä Käsillä -kurssilaiset saivat jälleen aikaan kurssillaan. Ohjelma oli vapaa ja jokainen sai toteuttaa itseään omien toiveiden mukaan. Mutta kuinkas kävikään -me olemme täällä niin hurahtaneita mosaiikkiin, että 95% ajasta tehtiin mosaiikkitöitä ja lopputulokset olivat aivan uskomattoman hienoja.
  
Jälleen kurssin aikana sai todeta, että mosaiikista on moneksi -kurssin aikana tehtiin mm. puutarhapöytä, sudenkorentoja, perhosia, ikkunamosaiikkia, majakka ja tarjotin.

Työn valmistus alkaa suunnittelulla, materiaalien ja  värien valinnalla ja se varmaankin on tässä hommassa se vaativin osuus -mahdollisuuksia kun on niin paljon. Mutta kuten kuvista näkyy, kurssilaiset suoriutuivat suunnittelusta jälleen kerran todella taitavasti. Oli hauskaa taas huomata kuinka mm. värit puhuttavat meitä. Vaikka kaikki värit ovat omalla tavallaan kauniita - meillä jokaisella on omat väri-inhokkimme ja -rakkautemme ja ne näkyvät myös valmistuneissa tuotteissa.Vaikeimman osuuden jälkeen, alkaakin sitten se kivoin osuus eli palojen leikkaus ja sommittelu valitulle pohjalle. Mosaiikki on kuin tekisi palapeliä -sillä erotuksella, että ei ole vain yhtä ainoaa oikeaa palaa vaan vaihtoehtoja on lukemattomia. Mosaiikkitöiden tekeminen on meidän kaikkien mielestä todella terapeuttista. Tylsin vaihe mosaiikki töissä on saumaaminen, jos työ sitä vaatii. Tylsä mutta tärkeä, koska se yhdistää värit ja viimeistelee työn. 


Jokaisen kurssilaisen valmiit tuottet ovat yksilöllisiä, vaikka pohjana olisi esimerkiksi sama perhonen tai sudenkorento. Kunkin valmiista työstä heijastuu oma persoona sekä mm. värimieltymykset.
Meillä oli jälleen huippumukava kurssi, ihana puheensorina ja nauru raikasi koko viikon ja samalla ahkerat kädet valmistivat upeita mosaiikkitöitä, solmivat makrameeta sekä kirjoivat. Keskustelu soljui kaikesta maan ja taivaan välillä.
Kiitos innostuneille ja ihanille kurssilaisille huippuviikosta ja valmiiden tuotteiden kuvista!


Aurinkoista kesää - 
tavataan syksyllä taitokurssiemme merkeissä

t. Marjo   Vaasan taitokeskus