30. elokuuta 2018

KANKAANKUDONTAA konkareille ja vasta-alkajille


Taitokeskuksissa voit kutoa myös kangaspuilla.

Meillä täällä Vaasan taitokeskuksessa on asiakkaiden  käytettävissä kahdet kangaspuut. Kutomisen aloittaminen on helppoa, koska minä olen tehnyt hankalimman osuuden eli loimet on valmiiksi rakennettu. Istut vain alas ja ryhdyt kutomaan. Sinun ei siis tarvitse olla konkari kokeillaksesi kankaankudontaa. Opastusta ja apua saat  niin paljon kun tarvitset - olen täällä juuri sinua varten.
Kun olet päässyt hyvään alkuun ja kutominen lähtee sujumaan, voit kutoa omatoimisesti myös iltaisin ja viikonloppuisin. Käytettävissäsi on taitokeskuksen kahvitila kudontakunnon ylläpitämiseen ja eväiden nauttimiseen.
Erilaiset matot ovat meillä olleet vuodesta toiseen kestosuosikkeja. Kankaankudonnan neuvonnalla on jo pitkät perinteet täällä Vaasassa -  Taitokeskuksemme täytti muutama vuosi sitten 40 -vuotta ja kankaankudontaa on ollut alusta saakka.
Voit kutoa ihania perinteikkäitä räsymattoja itseleikatuista kuteista tai käyttää monenlaisia valmiita matonkuteita, joita löydät myymälästämme. Jos haluat enemmän haastetta kannattaa kokeilla esimerkiksi kuvassa näkyvän trendikkään Kuusikko-maton kutomista.

    
  Kuusikko -toimikasmatto 
 ( Taito Ry/ Valtakunnallinen tekemisen iloa -sisustusmallisto Helenius/Renwall)
           


Kangaspuissa kudottavat tuotteet valikoituvat asiakkaiden toiveiden mukaan, voit esittää minulle kankaankudonta toiveitasi, unelmiasi  ja tarpeitasi. Tule kutomaan itselle tai vaikkapa lahjaksi: heinäkuun lopulla asiakas kävi kutomassa häälahjaksi lapselleen, ihanan villaisen ja lämpimän matkahuovan.
                                                 Lämmin häälahja 💕 ( kuva Päivi Ylimäki)

Tule tutustumaan myös tähän tapaan tehdä käsillä, kankaankudonnassa parhaimmillaan pääsee mukavaan flow-tilaan, huovankutojaa lainatakseni.

Kankaankudontaa voit kokeilla myös muissa Yhdistyksemme taitokeskuksissa, ota yhteyttä lähimpään keskukseen ja esitä henkilökunnalle toiveitasi 😀

Tapaamisiin taitokeskuksessa
t: Pipsa