5. marraskuuta 2018

Kuntouttavaa työtoimintaa käsityön keinoin


Tiesitkö, että yhdistyksemme tarjoaa Seinäjoella, Kaarakan talossa myös kuntouttavaa työtoimintaa? Asiakkaat ohjautuvat meille yhteistyökumppanimme TYP.in, eli työllistymistä edistävän monialaisen yhteispalvelun kautta. Kuntouttava työtoiminta sovitetaan osallistujan työ- ja toimintakyvyn sekä osaamisen ja innostumisen mukaan niin, että se on työkykyä tukevaa ja edistävää. Työtoimintaa järjestetään pääsääntöisesti kolmen kuukauden mittaisissa jaksoissa 1-4 päivänä viikossa, neljä tuntia kerrallaan.

Meillä kuntouttavassa työtoiminnassa olevat henkilöt pääsevät tekemään monipuolisesti erilaisia työtehtäviä luovassa yhteisössä ja osallistumaan tapahtumiimme. Virkkuukoukku ja neulepuikotkin tulevat asiakkaalle tutuksi, jos hän niin haluaa, eli uusia taitoja oppii varmasti, kunhan kiinnostusta riittää. Vinkit ja uudet taidot ovat innostaneet osallistujia käsitöiden pariin myös vapaa-aikana. Toisinaan myös mieleinen harrastus on johtanut kuntouttavan työtoiminnan polulla juuri meille.


Kolmiokudonnalla valmistuu peittopalasia Tampereen
Kädentaidot -messuille menevään mallikappaleeseen.
Tällä hetkellä meillä ahertaa kahdeksan innostunutta ja taitavaa käsityöstä innostunutta kuntoutujaa. Parhaimmillaan meillä on ollut noin 10 henkilöä, joten muutama paikka on tälläkin hetkellä avoinna kädentaidoista kiinnostuneille kuntoutujille ja takaisin työelämään pyrkiville. On ollut ilo huomata kuinka käteviä ihmiset ovatkaan kutomaan mattoja, neulomaan, kirjomaan, maalaamaan jne. Näppärimmät ovat päässeet tekemään mallitöitä myös kursseille ja myymälään. Työtehtäviin kuuluu näiden lisäksi erilaisia käsityön avustavia paketointitehtäviä ja siistimistä, tavaroiden siirtelya paikasta toiseen ja pääseepä sitä tutustumaan moniin mielenkiintoisiin tapahtumiin myös myymälä Rustoopuorissa.

Uutena mielenkiintoisena juttuna järjestimme viime keväänä ensimmäisen kerran pop up myyntitapahtuman, jossa myytiin kuntouttavien työntekijöiden tekemiä tuotteita pelkillä materiaalikustannuksilla. Ja tiedätkö, uusi samanlainen tapahtuma on tulossa! Pop up myynti järjestetään toistamiseen marraskuun loppupuolella 29.11. johon toivotamme kaikki tervetulleeksi tekemään ostoksia. 




Jos et ehdi tai osaa valmistaa itse tuotteita, mutta arvostat käsintehtyä ja persoonallista, kannattaa sinun tulla tapahtumaamme. Löydät varmasti mielenkiintoista ostettavaa mukavin hinnoin. Jos kuitenkin sattuu, että jostain tuotteesta ei löydy juuri sinulle sopivaa väriä, niin voimme valmistaa sen sinulle kätevästi heti pop up.in jälkeen. Tule tekemään hyviä ostoksia itsellesi ja joulua silmällä pitäen tarjolla on hyviä joululahjaideoitakin; koruja ja kauniita sisustustuotteita. Kaikki tuona päivänä myynnissä olevat tuotteet ovat kuntouttavan työtoiminnan näppärien sormien työn tulosta. Oikein hyvää loppusyksyä toivottelee Marika, kuntouttavan työtoiminnan ohjaaja ja toiminnanjohtaja Marja. Nähkäämme glögin merkeissä marraskuun pop up tapahtumassa!