27. marraskuuta 2017

Markkinahumua & käsitöitä Tallinnassa

https://lankakeriajakaffia.blogspot.fi/


Tallinnan Martin markkinoilla oli vahvasti esillä virolainen kansanperinne, niin kuin virolaisen käsityön yhteydessä yleensä aina on. Tarjolla oli paljon mm. neuleita, nahkatöitä, keramiikkaa. Luonnonmateriaalit näkyivät töissä, villa, puuvilla, puu, nahka. Virolaisten materiaalin kokonaisvaltainen hyödyntäminen on aivan ihastuttavaa, ja se näkyi myös markkinoilla olevissa tuotteissa. Erilaisia pajoja oli paljon ja tekemisen meininkiä. Taljan työstöä, lasihelmien tekemistä, konekirjonta-, nahka-, puutyöpajoja. Pajoja oli lapsille ja aikuisille. Heijastimet taisi olla jonkinlainen vuodenaikaan sopiva trendi, kun niitä oli monessa pöydässä myynnissä.

Jälleen kerran virolainen käsityö kaikkine perinnekuvioineen, väreineen ja materiaaleineen oli kaunista katseltavaa ja hypisteltävää. Ja jälleen siitä löytyi myös uusia hienoja sovelluksia ja oivalluksia nykypäivään. 

Kaiken markkinahumun ja käsitöiden parissa keskellä hallia oli esiintymislava, josta taukoamatta raikui kuoron laulu ja välillä kansanmusiikin tahdissa tanssittiin lavan edessä erilaisin kokoonpanoin.

Vanhan kaupungin raatihuoneen torilla avattiin joulu ja siellä se myös jo tuntui joululta. Joulukuusi loisti koiristeineen ja joulutorilla oli jouluinen tunnelma. Hämärässä hienosti koristellut kojut valoineen olivat viehättäviä, joululaulut soi ja esiintymislavalla tanssittiin.

Balti Jaama Turg ja Telliskivi loomelinnak olivat myös mielenkiintoisia kohteita. Molemmista löytyi mm. uutta virolaista designia ja käsitöitä, kivoja lastenvaatteita myyviä putiikkeja sekä Jaama Turgin yläkerrasta kahvila, jossa oli ajateltu myös lapsia aivan kaikessa.

-Tuuli, Näppi

https://lankakeriajakaffia.blogspot.fi/