11. toukokuuta 2018

Mikä ihmeen Näppi?Tiesitkö, että käsityö- ja muotoilukoulu Näpissä opiskelee vuosittain n. 400 oppilasta? Huh mikä määrä! Opettelemme yhdessä uusia taitoja ja tutustumme käsittelemään, sekä soveltamaan erilaisia materiaaleja. Ensin innostutaan ja sitten onnistutaan!


Näppi toimii kuudella eri paikkakunnalla: Seinäjoki, Vaasa, Alavus, Ähtäri, Kauhajoki ja Isokyrö. 

Perusopintojen ryhmissä oppilaat ovat 7-18 vuotiaita. Seinäjoella on myös varhaiskasvatuksen ryhmä; Napero-Näppi, jonka voi aloittaa jo 5-vuotiaana.

Peursopinnot ja Naperot

Tänä lukuvuonna teimme perusopintojen ryhmäni (7-12v.) kanssa mm. Taikapeilejä vanerista ja joulutonttuja huovuttamalla, värjäsimme ja koristelimme t-paitoja, kipsasimme pääsiäispiilot ja teimme mosaiikista upeita puutarhalaattoja. Lisäksi maalasimme pajapäivänä upeita viirejä koristamaan Pikku Provinssia, käykäähän ihailemassa! Viimeisellä kerralla hassuteltiin kasvomaaleilla ja teimme oppilaiden pyynnöstä ah-niin-ihanaa-Slimeä. Naperoiden kanssa tekeminen pohjautuu leikkimiseen, ja syksyn ensimmäinen työ; marionetti, olikin napakymppi! Lisäksi Naperot  mm. värjäsivät t-paitoja, huovuttivat joulukoristeita, tekivät kipsistä valokuvakehyksiä, valmistivat mosaiikkilaattoja ja pyöräräpättimiä. 
Pajalaiset

Näpin pajalaiset, eli perusopintojen vanhemmat oppilaat leikittelivät syksyllä valoilla ja varjoilla tekemällä pläkki-pellistä erilaisia valaisimia. Materiaalia työstettiin rei'ittämällä, maalamalla, hiomalla ja taivuttamalla. Jokainen oppilas juotti oman valaisimensa saumat ja valona toimi ledi, jonka virtapiirit koottiin itse. Kevättöinä tehtiin t-paitoja, portfolioita ja kesäkenkiä. Paidat valmistettiin alusta asti itse: piirrettiin kaavat, leikattiin kankaat, värjättiin, ommeltiin ja kuvioitiin. Paljon opittiin ja upeita itse tehtyjä paitoja on ihana pitää päällä nyt kun kelitkin ovat siihen sopivat!


Parasta opettamisessa on lasten vilpitön innostus ja onnistumisen ilo kun työt valmistuvat ja ne saa viedä kotiin. Me opettajat pyrimme kannustamaan ja rohkaisemaan luovaan ajatteluun ja ongelmanratkaisuun.

Hauskin osuus varsinkin pienimpien oppilaiden kanssa on, kun yhdessä keksitään nimiä ja tarinoita valmiille tuotteille ja päästään testileikkimään. Koukuttavin vaikutus tuntuu olevan tuotteilla millä on silmät, niille on vaan NIIN ihana höpötellä!

Meillä lapset rakentavat uusia ystävyyssuhteita ja oppivat arvokkaita taitoja, jotka kantavat jopa läpi elämän.

Terkuin, Fiia-ope,
Seinäjoki (Napero-Näppi & perusopinnot) NÄPIN OPPILASHAKU ENSI LUKUKAUDELLE ON AUKI TOUKOKUUN LOPPUUN ASTI, VIELÄ EHDIT ILMOITTAUTUA MUKAAN! 


Taitokeskuksemme järjestävät koululaisille myös kesällä kursseja. Koululaisten Kesä Käsillä -kursseilla tehdään tänä vuonna mm. kudontaa, värjäystä, ompelua, keppareita, mosaiikkia ja paljon muuta hauskaa! (Aiheet vaihtelevat paikkakunnittain) Hinta 49€ + käytetyt materiaalit. Kysele vapaita paikkoja oman alueesi taitokeskuksesta.

Aurinkoista viikonloppua!