22. toukokuuta 2019

Äiti mitä mä tekisin?


Kysyin tätä lapsena äidiltäni usein.  Nykyään omat lapseni eivät enää kysele ideoita, vaan joutenolon hetkellä käsi kaivaa automaattisesti puhelimen tai valitettavan usein lapsi siirtyy television tai pelikoneen ääreen. Väistämättäkin tulee mieleen, että mitähän lapseni tekevät kesäkuussa minun ollessa töissä. Olisi hienoa, jos koko aika ei kuluisi noiden pelailujen parissa vaan mielenkiinto ja onnistumisen kokemukset syntyisivät myös oikeasta tekemisestä. Nyt onkin siis taas aika suunnitella lasten kesän harrastukset.


Jutustelin keskimmäisen poikani, 11-vuotiaan Leevin kanssa Kesä Käsillä –kursseista. Hän on ollut innokas kurssikävijä jo useana kesänä. Leevi on osallistunut erityistekniikoiden kurssille, jossa tehdään erilaisia käsitöitä laidasta toiseen. On värjätty ja painettu kankaita, joista on sitten ommeltu jumppa- tai luistinkassia. Kurssilla on maalattu katuharjoja, solmittu makrameesolmuin amppelia, tehty koruja, opeteltu mosaiikkitekniikaa valmistamalla peili ja paljon muuta kesäkivaa. 
Hän oli tyytyväinen valmistamiinsa tuotteisiin ja osa taitaa olla meillä edelleen esillä tai käytössä. Leeville mieleisintä olivat kurssilla olleet erilaiset kangastekniikat ja ompelu. Kaverit olivat myös tärkeitä ja yhdessä tekeminen. Kesä Kässän tuotteet ovat myös äidin mielestä olleet mukavan käytännöllisiä.


Useimmilla kursseilla on myös mahdollisuus tutustua kangaspuihin ja kutoa itse kangasta, josta sitten ommellaan vaikkapa tyyny. 
Lisäksi Seinäjoella on kurssi, jonka aikana valmistetaan keppihevonen ja sille erilaisia tarvikkeita. Mallikappale kepparit ovat olleet jo kovassa käytössä koko kevään näpissä, testi-ravia on vedetty tuntien alkuun ja loppuun. Valmiista itse tehdystä keppihevosesta on varmasti iloa myös koko loppukesäksi ulkoleikkeihin.Kesä Käsillä -kurssit on tarkoitettu koululaisille, eli 7-12 vuotiaille tytöille ja pojille. Kursseja järjestetään kaikissa Taito Etelä-Pohjanmaan taitokeskuksissa, eli Alavudella, Isossakyrössä, Kauhajoella, Seinäjoella ja Vaasassa. Lisäksi meillä on yksi kurssi Ähtärissä. Kurssit ovat pääosin kesäkuun aikana. Kursseille voi ilmoittautua nettisivuillamme.

Tämän kesän kursseilla on luvassa ainakin kankaanpainantaa, kirjansidontaa, ompelua, tyynynliinoja, laturisäilyttimiä, kudontaa, mosaiikkilyhtyjä, makrameeta, niskatyynyjä, pelejä, reppuja ja paljon muuta mielenkiintoista! Tuotteet vaihtelevat paikkakunnittain, voit kysellä lisää oman alueesi taitokeskuksesta.
Kesäkässän iloa toivottaen, tj Marja