14. elokuuta 2019

Valmistautumista uuteen seikkailuun

Taito Etelä-Pohjanmaan toimipisteet Vaasassa, Isossakyrössä ja Kauhajoella ovat muuttaneet uusiin tiloihin viimeisen kolmen vuoden aikana. Toimivia, uusia tiloja onkin haettu aktiivisesti ja nyt on Seinäjoen vuoro. Muutamme alkuvuonna 2020 uuteen Taide- ja kulttuurikeskus Kalevan navettaan. Muutto näin upeaan toimintaympäristöön on erittäin hieno ja odotettu asia. Olemme toimineen Seinäjoella kahden eri katon alla, Kaarakan talossa ja Luomanrannassa ja siksi olemmekin erittäin onnellisia, että pääsemme samoihin tiloihin, Näppi, myymälä ja kurssitoiminta. Kalevan navetassa toimimme kaikki ensimmäisessä kerroksessa.

Myymälä sijoittuu sisääntuloaulaan.
 Kurssitilaa saamme 250 m2
Rakennus on vaikuttava, iso navetta ihan lähellä kaupungin keskustaa
Uuden suunnittelu ja siihen liittyvät pieni jännitys sekä suuri innostus, tuovat syksyymme kivan mausteen.

Käsityökurssit uusine tekniikoineen pyörivät syksyllä ihan samaan tuttuun tapaan, vaikka uusi seikkailu odottaa jo. Hyvä fiilis muuttoon liittyen näkyy toivottavasti myös asiakkaillemme ja olemme suunnitelleet kivoja aiheita syksyyn, kuten Block Printing -kankaanpainotekniikka ja uudenlainen Punch needle -tuftaus. Ilmoittautuminen kursseillemme onkin avoinna jo nettisivuillamme www.taitoep.net


Block Printing kurssilla  valmistetaan oma leimasin, jota käyttämällä eri tavoin saadaan mielenkiintoisia kuviopintoja kankaaseen.


Punch needle tuftaustekniikalla valmistetaan kauniita tyynyn päällisiä ja seinätekstiilejä.

Toimintamme Kalevan navetassa tulee sisältämään edelleen paljon kursseja ja käsityön taiteen perusopetusta, mutta varmasti se on myös monipuolisempaa - onhan meillä samassa talossa melkoinen kulttuuritoimijoiden kirjo. Kulttuurikeskuksen yhteistapahtumat tulevat olemaan yksi Navetan tuoma kiva lisä Seinäjoen ja maakunnan asukkaille, mutta samalla upea rakennus, sen ympäristö ja sisällä oleva kulttuuritoiminta houkuttelevat kävijöitä ympäri suomen ja turisteja maailmalta. Syksyn aikana pohdimme mm. Kaarakan taitokeskuksen uutta nimeä, olisiko sinulla hyvä ehdotus? Uutisoimme Taito E-P.n ajankohtaisista asioista sekä somessa, että uutiskirjeessämme, jonka voit tilata nettisivullamme ponnahdusikkunasta. Kalevan navetan edistymistä kannattaa seurata somessa. Mukavaa käsityösyksyä ja tervetuloa mukaan iloiseen toimintaamme!


Marja Hemminki-Haapoja
toiminnanjohtaja